BİLGİ KÖŞESİ

İş Güvenliğinde Zaman Kavramı

Bu iki kavram; yan yana yürüyen iki insan yada birbirlerine paralel iki yol gibi, aynı ivme ile akan iki nehir gibi. Fakat gelin görün ki -edinmiş olduğumuz tecrübelere istinaden- tam olarak yan yana görememişizdir onları; zaman her zaman önde ve proje de geride kalır genelde. Projenin önde olduğunu ya da olması gerektiği gibi yan yana gören göz yok denecek kadar azdır beklide.

 

Zaman yönetimi maalesef yaşadığımız en büyük problem ve idaresini sağlayamadığımız yegane konulardan öyle sanıyorum ki. Yapamadığımız gibi oturup akıllıca konu üzerinde düşünmüyoruz bile. Halbuki projenin en sağlıklı şekilde ortaya konulmasındaki temel basamakların başında yer alır zaman yönetimi. Proje takviminin hazırlanması ve doğru organizasyonla yönetilmesi için ihtiyaç duyulan süreçleri tanımlamak adına zaman yönetim planı oluşturulmaktadır. En yüksek bütçeli, kapsamlı projelerden tutunda en basit olarak gördüğümüz masa başı çalışmalarımıza kadar uygulanması ve dikkate alınması gereken kavramdır zaman yönetimi.

 

Şöyle düşünelim; başlangıçta 2 yıl da bitecek diyerek girmiş olduğumuz projelerin bir çoğu en az 1 yıl geç sona ermiştir –en iyi ihtimalle, eminim ki. Hal böyle olunca üst yönetim projenin zamanında bitemeyeceğini fark edince oluşan baskı proje yöneticisi üzerinde ciddi stres ve psikolojik yorgunluğa neden olmakla beraber kontrolsüz duygu durumları yaşanması da kaçınılmaz oluyor. Yöneticilerin yaşadıkları yoğun stres asıl olarak alt birimlere de elbette ki aktarılıyor.

 

Zaman kavramı daraldıkça iş hızının artması, çalışanların hızlı hareket etme zorunluluğu duyması, kapasitelerinin üzerinde iş yükü ile çalıştırılması, başarma ya da başarısız olma kaygısı, yüksek sesli ihtarlar, gibi nedenlerden dolayı yoğun bir iş stresi tüm çalışma alanına nüfus ediyor. Çalışma ortamında ki bu yüksek doz ‘hastalık’ haliyle sağlıksız ve güvensiz ne kadar çalışma koşulu varsa hepsini önümüze getiriyor.

 

Çalışanlar üzerinde kurulan baskı ve kötü çalışma koşulları kişiler üzerinde dikkat dağınıklığı, odaklanma problemi, sakarlık, dalgın hal, bezginlik ve yorgunluk gibi duygu ve durum bozukluklarına yol açmakta, fiziksel ve psikolojik zedelenmelere neden olabilmektedir. Tüm bu sağlıksız çalışma koşulları iş verimliliğini ve kaliteli ürün olanağını düşürmekte, iş kazalarının da yüksek oranda artmasına neden olmaktadır. İstatistiklerde kazaların %80 ini davranış odaklı olduğu ve önlenebildiği görülmektedir ve bu da ciddi bir rakamdır özünde.

 

Peki nedir yanlış olan?

 

Zaman çerçevesinden sadece bakacak olursak şayet; Büyük projeer için düşünelim mesela.. Derinlemesine bir masa başı çalışması yapmadan projenin temelinde buluyoruz kendimizi. İş organizasyonu zaman planı yapmadan gömülüyoruz iş makinelerimizin başına. Sonra da; ‘Zamanımız daraldı hemen bitirin şu işi!’ diye naralar atıyoruz. Yanlış olan; sadece algımızda kar marjını düşünerek hareket etmemiz olabilir mesela. Kısa zamanda fazla iş çıkaracağımızı taahhüt etmek mesela, işi almak adına -üstelik o zaman içerisinde bunun yapılmasının mümkün olmadığını bilerek. Ya da tek vardiyada kapasitesinin üzerinde ürün sipariş vermek, ya da bir çalışandan kısa zaman dilimleri içerisinde farklı birçok işi biranda bitirmesini beklemek, ya da bir tavuktan altın yumurtlamasını istemek… hepsi aynı.

 

Bu noktada da çalışma koşulları üzerinde konuşmak ya da iş güvenliği noksanlıkları hakkında tartışmak çokta kolay olmuyor. Çünkü iş ve zaman çoktan kişi güvenliğinin önüne geçmiş bulunuyor. Zaman kavramının yanlış kullanılması ve tüm planların altüst olması yöneticinin gözünü karartıyor haliyle. Lakin o haddeden sonra yanlış, baskıcı ve kendi hegemonyasını kurmaya çalışan yöneticiler olarak çalışanların psikolojilerini bozduğumuz gibi öte yandan başımıza gelecekleri hiç hesaba katmıyoruz. Sağlıksız çalışma koşulları ardında birçok pislik bırakacaktır, göz ardı ettiğimiz birçok olumsuz (iş kazalarının artması, iş gücü ve iş günü kayıplarının oluşması gibi) durumları yaratacaktır.

 

Biz yöneticilerin sağlayacağı doğru zaman yönetimi ile tüm bu hususların önüne geçmek olasıdır. Verimliliği arttırmak, belirlenen hedeflere ulaşmak, görev gereklerini uygun şekilde gerçekleştirmek ve işin güvenli ve sağlıklı şekilde yapılmasında yardımcı olmak adına zaman yönetimini sağlamak önem arz etmekte ve görevlerimizden biridir.

 


 

Top